tylko drewno bukowe sezonowane sąga drzewa kosztuje około 700 zł to jest nie całe 4 m3 jak sie nie myle jest to ekwiwalent około 2 ton węgla ja spalałem na dom 150 m2 około 1,5 sągi na sezon
[O1] Strasznie głośno na pierwszych biegach.
Zwiń
X
-
[O1] Strasznie głośno na pierwszych biegach.
Cześć. Od pewnego czasu w aucie niepokoi mnie pewien dźwięk. Na początku myślałem, że to łożysko, więc poczekałem aż się wyrobi - nic z tego. Dźwięk jest dosyć specyficzny - tak jakby urwał się kawałek plastiku i ciągle tarł o oponę. Sprawdziłem już wszystkie nadkola, ale przecież to nie może być plastik, bo w pewnym momencie dźwięk ustaje.
Jak to mniej więcej wygląda?
Ruszam ze świateł na jedynce - od 1,5k obrotów zaczyna się głośny dźwięk i po części drżenie pojazdu.
Wrzucam dwójkę, również po 1,5k obrotów dźwięk nadal jest, ale mniejszy.
Na trójce dźwięk występuje od początku do końca. Na czwórce czasami nic nie słychać, a piątka już jest w stu procentach normalna. Jakbym podłączył na zlocie auto do komputera to pokazałoby prawdopodobną usterkę? :shock:
-
-
Zamieszczone przez octaviawrcsprawdzales osłony plastikowe wanny pod silnikiem. mnie kiedys straszyło i tarło o półos. jak predkosc byla wieksza to od wiatru sie odginała i przestawało.
czy to tylko w jesdzie na wprost? na zakretach nic?
Komentarz
-
Komentarz