[O1] Strasznie głośno na pierwszych biegach.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • toro102
    Drive
    • 2011
    • 72

tylko drewno bukowe sezonowane sąga drzewa kosztuje około 700 zł to jest nie całe 4 m3 jak sie nie myle jest to ekwiwalent około 2 ton węgla ja spalałem na dom 150 m2 około 1,5 sągi na sezon
    Grunge is not death
  • Mickul
    RS
    • 2010
    • 2847

Cześć. Od pewnego czasu w aucie niepokoi mnie pewien dźwięk. Na początku myślałem, że to łożysko, więc poczekałem aż się wyrobi - nic z tego. Dźwięk jest dosyć specyficzny - tak jakby urwał się kawałek plastiku i ciągle tarł o oponę. Sprawdziłem już wszystkie nadkola, ale przecież to nie może być plastik, bo w pewnym momencie dźwięk ustaje.
    Jak to mniej więcej wygląda?
    Ruszam ze świateł na jedynce - od 1,5k obrotów zaczyna się głośny dźwięk i po części drżenie pojazdu.
    Wrzucam dwójkę, również po 1,5k obrotów dźwięk nadal jest, ale mniejszy.
    Na trójce dźwięk występuje od początku do końca. Na czwórce czasami nic nie słychać, a piątka już jest w stu procentach normalna. Jakbym podłączył na zlocie auto do komputera to pokazałoby prawdopodobną usterkę? :shock:

Komentarz

• octaviawrc
      Rider
      • 2007
      • 337
      • Octavia III combi (5E5)
      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

sprawdzales osłony plastikowe wanny pod silnikiem. mnie kiedys straszyło i tarło o półos. jak predkosc byla wieksza to od wiatru sie odginała i przestawało.
      czy to tylko w jesdzie na wprost? na zakretach nic?
      SPRZEDAM TANIO

Komentarz

• Mickul
        RS
        • 2010
        • 2847

Zamieszczone przez octaviawrc
        sprawdzales osłony plastikowe wanny pod silnikiem. mnie kiedys straszyło i tarło o półos. jak predkosc byla wieksza to od wiatru sie odginała i przestawało.
        czy to tylko w jesdzie na wprost? na zakretach nic?
        Na zakrętach też, ale sprawdzę je. Fajnie byłoby sobie załatwić jakiś podjazd - ktoś wie gdzie na Śląsku jest?

Komentarz

• DANIEL111
          Classic
          • 2010
          • 21

U mnie jest to samo taki dźwięk jakby wiatrak-wentylator próbować zatrzymać słyszalne po wciśnieciu sprzegła (1,2,3 bieg). Sprawdzałem turbo i wszystkie możliwe rzeczy. Chyba trzeba pod spód zajrzeć.

Komentarz

Pracuję...